Tag Archives: online

Horrori i vitit

horrorjpg.jpg
Unsplash thanks @Beth Teutschmann

Meqë  ia dolëm mbanë edhe këtë vit, i mbijetuam Halloween-it, festës, maskimeve nga më të ndryshme dhe nga më origjinalet. Ah, po me një palë brirë, një kapele polici apo infermiereje dhe u realizua veshja.

Përtej kësaj, çfarë është shqetësuese apo “horror” është : (ku janë trumbetat) “shqipja”.

Dihet që të kesh thjesht kombësinë shqiptare, i/e lindur/rritur shqiptar/shqiptare nuk të bën domosdoshmërisht njohës të gjuhës amtare. Do thoja që,  turp nëse nuk di të flasësh apo të shkruash gjuhën mëmë, por fundja ky është realiteti. Dihet gjithashtu që nuk është e thënë të kesh qenë apo të jesh student filologjiku, poooooooooor të jesh me profesion gazetar apo të bësh punën e redaktorit dhe të paguhesh mirë për diçka që kaq dukshëm po e bën kaq keq, nuk e di ç’emër t’i vë? Nëse kini eeehhhmmm më falni doja të thoja “keni” eh këto këngët me këto “lyrics” apo tekste, apo vargje apo, mund të gjejmë diçka tjetër….

Për ta bërë më të qartë, në një portal online, të një lloj prestigji të konsiderueshëm, po lexoja një artikull dhe ç’të lexoja:

Continue reading Horrori i vitit

Likes(3)Dislikes(0)

Authenticity Online

With my dear friend DZzz ?

How do you feel about your persona online, on social networks? Is it a miniature version of you or more a general version of you? Are your profiles open or private, be it Facebook, Instagram and so on?  And this question leads to:  Does your personal you match with the online you?

The thing is, to know the answer. How we manage our social accounts on the internet is a matter of choice, no one is entitled to judge. Period.

Everyday we make that choice, starting by the personal data found in our profiles, the statuses and the things we choose to post, which naturally show what we stand for, fight for, long for, wish for. The photos we choose to post, locations, companions, when, how, posing.

Continue reading Authenticity Online

Likes(20)Dislikes(0)